Článek
Když se řekne burger, většině z nás se vybaví notná dávka grilovaného mletého masa s pikantními omáčkami skrytého v jemné burgerové bulce. Taková lahůdka! Ale i tuto gastronomickou bombu můžete udělat dietněji, a přesto naprosto božsky. Díky „houbové housce“ si ji můžou vychutnat i celiaci.
Postup
01.
Nejprve si připravte dip a veškerou zeleninu na burger. Zakysanou smetanu smíchejte s nasekanou pažitkou a špetkou soli. Důkladně promíchejte a dejte odležet do lednice. Rajčata a červenou cibuli očistěte a nakrájejte na tenká kolečka.
02.
Připravte a nahřejte si gril. Je jen na vás, zda zvolíte venkovní, nebo elektrický. Pokud máte kontaktní gril s možností regulace teploty, nastavte 200 °C. Mezitím, co se gril rozehřívá, připravte portobello a maso. Žampiony zbavte nožiček a osolte je z obou stran. Maso rozdělte na čtyři díly a vytvarujte placky. Osolte a opepřete je z každé strany.
03.
Jakmile je gril rozehřátý, vložte na něj připravené maso a žampiony. Maso grilujte přibližně 3-4 minuty z každé strany. Až bude hotové, dejte jej odpočívat a žampiony grilujte ještě další 2 minuty. V momentě, kdy jsou houby opečené, můžete začít s kompletací burgeru.
04.
Na vnitřní stranu klobouku portobella dejte menší hrst salátu, poté pár koleček rajčete, na maso zhruba jednu velkou lžíci připraveného dipu, znovu salát, kolečka červené cibule a klobouk žampionu. Na závěr vrchní část žampionu posypte sezamovými semínky a celý burger zpevněte párátkem.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem