Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Základem každého správného rožnění je nejen dobře naložená společnost, ale i maso. Pusťte se s námi do nezvyklé marinády, díky které budete sklízet ovace ještě dlouho po zhasnutí grilu!

10 min.
Příprava
2 hod., 10 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
Naložené maso
  • 4 ks kuřecích prsou
  • 1 kg cibule
  • 2 lžíce soli
Banánový dip
  • 2 ks banánu
  • 1 ks meruněk
  • 1 lžička soli
  • 1 kousek chilli
Článek

Postup

01.

Maso naklepejte, rozprostřete na dno vyšší nádoby a zasypejte jej hromadou oloupané a nahrubo nakrájené cibule – maso vůbec nesmí koukat ven. Přes cibuli rovnoměrně nasypejte sůl a nechejte ji pod pokličkou nebo alobalem propotit do masa. Trvá to tak 2 hodiny, déle nevadí.

02.

Maso grilujte oklepané od kousků cibule. Udrží si krásně šťávu.

03.

Rozšlehejte banány a vypeckovanou meruňku, dle chuti směs přisolte a přidejte chilli. Podávejte ke grilovanému masu.

Související témata:

Načítám