Článek
Pokud se vám pod ruku dostanou hovězí žebra, můžete je připravit na stejný způsob. Jen počítejte s delší dobou pečení, klidně i 2 hodiny.
Postup
01.
Připravte chilli omáčku: V míse smíchejte hnědý cukr a ocet tak, aby se cukr rozpustil. Poté přidejte rajčatovou omáčku a omáčku sriracha. Promíchejte a postavte stranou rozležet chutě.
02.
Zapněte elektrický gril nebo rozehřejte klasický gril na uhlí. Papriky nakrájejte na poloviny, vyjměte jadérka a poté obě poloviny podélně rozkrojte na tři části. Smíchejte polovinu olivového oleje, nasekaný česnek, sůl a pepř a směsí papriky potřete.
03.
Po rozpálení grilu položte papriky na gril a pečte tak dlouho, dokud se na paprikách neudělají mřížky od grilu. Papriky přendejte na talíř, přidejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu, nasekanou bazalku a olivy. Vše společně promíchejte.
04.
Pupek opatrně otřete papírovou utěrkou. Obě strany osolte a opepřete, pokud nejsou dostatečně tukově kryté, potřete je trochou oleje. Poté je opékejte, dokud nejsou propečené dle vašich preferencí.
05.
Maso přendejte na talíře a podávejte s chilli omáčkou a nakládanými paprikami. Můžete ještě přidat pečivo nebo opečené brambory.
Grilovací sezona
Grilovací sezona odstartovala! Nechte se inspirovat recepty, které si zamilujete. Je libo šťavnatý burger, lahodný dip nebo svěží salátek jako přílohu?
Burgery
S trhaným vepřovým | Vegetariánský z řepy | Veganský | Krůtí s dipem | Tuňákový se salátem | Kuřecí s coleslawem | Hovězí s čedarem