Článek
Červená řepa, často opomíjená kořenová zelenina, si zaslouží naši pozornost. Jedná se totiž o univerzální surovinu plnou vitamínů, ze které můžete připravit kompletní menu. Nejen že pokrmům dodá svou opojně nádhernou rudou, až fialovou barvu, ale také výtečnou chuť.
Zdravý start dne
Ať už preferujete sladkou, slanou, nebo tekutou snídani, z červené řepy vykouzlíte vše. Pokud zvolíte smoothie, s řepou skvěle ladí špenát, oříšky a med.
Polévkou to začíná
Řepa je jako stvořená pro vaření polévek a krémů. Díky její barvě vykouzlíte na talíři během chvíle naprostý zázrak, který ocení i zapřisáhlí odpůrci zeleniny.
Oběd plný chutí
Máte chuť na pořádný kus masa nebo rudé halušky? Z řepy připravíte opravdu vše, dokonce i zdravé karbanátky.
Sladká tečka
Potřebujete propašovat vitamíny do sladkých dezertů? Řepa vám s tím hravě pomůže a ve výsledku nepoznáte, že hlavní surovinou byla kořenová zelenina.
Lehká večeře
Tyto recepty oceníte, když vás přepadne večerní hlad. Ale pokud ujídáte na tajno, na řepu pozor! Přeci jen barví…
Další univerzální zelenina je mrkev. Právě je jí všude dost, stačí si vybrat, zda začnete dezertem, nebo hovězím s mrkví.