Článek
Na paprikové recepty byl u nás v rodině odborník můj děda. Dělal ty nejlepší plněné papriky s rajskou nebo lečo plné barev, na které jsem si ještě stihla vyprosit recept. Proto mám k této zelenině zvláštní pouto a zkusila z ní vybrat to nejlepší. Snad si pochutnáte a u talíře plného paprik prožijete stejně krásné okamžiky jako já.
Plněná klasika
Také u vás tento pokrm patřil k jedněm z mála, co se daly jíst ve školní jídelně? Rajská byla povětšinou dobrá a paprika opravdu naplněná. Sice převládala rýže, ale vy šetřit nemusíte. Užijte si klasiku se vším všudy.
Jde to i jinak
Pokud si přece jen hlídáte postavu nebo máte chuť na něco lehčího, ani vy se nemusíte o plněné papriky ochudit. Také milovníci méně tradičních chutí si zde najdou to své.
Náplni se meze nekladou
Papriky si svým tvarem a dutinou uvnitř vysloveně říkají o naplnění. Proč tedy bojovat s přírodou a nevyužít této skvělé vlastnosti?
Hlavní chod
Velká výhoda paprik je, že mají plnou chuť, která dokáže doplnit masité pokrmy, ale zvládne se na ní postavit i samostatný pokrm. Takové těstoviny s paprikami a pórkem sice mohou znít jako „chudé“ jídlo, ale opak je pravdou.
Inspirace ze zahraničí
Papriky si nezískaly jen tuzemskou kuchyni. Maďarsko a Mexiko jsou jejich pěstováním a zpracováním vyhlášené, takže kde jinde se inspirovat.
Papriky do zásoby
Chcete si uchovat letní chuť paprik i přes zimu? Schovejte je pod víčko a uvidíte, že až teploty padnou k nule, budete za ně ještě rádi. Například pikantní směs na topinky vás zahřeje i v lednu.