Článek
Mrkev, jedna z nejoblíbenějších zelenin na světě, není jenom zdravá, ale také může být základem chutných a pestrobarevných pokrmů. Tato kořenová zelenina je bohatá na vitaminy, zejména na vitamin A, vlákninu a antioxidanty. Navíc má vynikající sladkou chuť, kterou lze v kuchyni využít k přípravě různých pokrmů, od sladkých dezertů až po sýrové muffiny.
Zdravá snídaně
Nastartujte den mrkvičkou, sice kvůli tomu lépe neuvidíte, ale den bude rozhodně příjemnější.
Polévky plné barev
Krémové nebo s kusy zeleniny, mrkev nabízí mnoho způsobů využití do polévek. Dodá jim nasládlou chuť a skvěle ladí se sýry nebo s chilli.
Mrkev hraje hlavní roli
Dušenou mrkev známe všichni už ze školních jídelen. Většinou patřila k těm oblíbenějším jídlům z jejich sortimentu a na tom se nezměnilo nic až do dospělosti. Zkuste však rozšířit své obzory a upečte třeba sekanou s mrkví.
Sladké mrkvové pečení
Mrkvové dorty, bábovky a koláče si už právem získaly místo v našich receptářích a srdcích. Připravte si sladkou tečku ze zdravé zeleniny.
Večeře plná mrkve
Ať už chcete večeři teplou nebo studenou, z mrkve připravíte snadno obě, a ještě daleko víc. Od slaných muffinů až po pomazánku plnou vitaminů.
Máte rádi barevná jídla? Zkuste také víkendové recepty z červené řepy.