Hlavní obsah

Co vařit o víkendu: Mrkvové hody od snídaně do večeře

Foto: Tatiana Volgutova, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Volgutova, Shutterstock.com

Mrkev není jenom zdravou svačinkou pro králíky. Inspirujte se, jak si vychutnat oranžovou zeleninu v různých podobách, od snídaně po večeři. Vyberou si jak milovníci sladkých mrkvových dezertů, tak zapřisáhlí masožravci.

Článek

Mrkev, jedna z nejoblíbenějších zelenin na světě, není jenom zdravá, ale také může být základem chutných a pestrobarevných pokrmů. Tato kořenová zelenina je bohatá na vitaminy, zejména na vitamin A, vlákninu antioxidanty. Navíc má vynikající sladkou chuť, kterou lze v kuchyni využít k přípravě různých pokrmů, od sladkých dezertů až po sýrové muffiny.

Zdravá snídaně

Nastartujte den mrkvičkou, sice kvůli tomu lépe neuvidíte, ale den bude rozhodně příjemnější.

Polévky plné barev

Krémové nebo s kusy zeleniny, mrkev nabízí mnoho způsobů využití do polévek. Dodá jim nasládlou chuť a skvěle ladí se sýry nebo s chilli.

Mrkev hraje hlavní roli

Dušenou mrkev známe všichni už ze školních jídelen. Většinou patřila k těm oblíbenějším jídlům z jejich sortimentu a na tom se nezměnilo nic až do dospělosti. Zkuste však rozšířit své obzory a upečte třeba sekanou s mrkví.

Sladké mrkvové pečení

Mrkvové dorty, bábovky a koláče si už právem získaly místo v našich receptářích a srdcích. Připravte si sladkou tečku ze zdravé zeleniny.

Večeře plná mrkve

Ať už chcete večeři teplou nebo studenou, z mrkve připravíte snadno obě, a ještě daleko víc. Od slaných muffinů až po pomazánku plnou vitaminů.

Máte rádi barevná jídla? Zkuste také víkendové recepty z červené řepy.

Načítám