Článek
Vstoupíte-li do světa kysaného zelí, otevřou se vám dveře do bohaté kuchyně plné tradičních pokrmů i moderních gastronomických experimentů. Zelí, to není jen oblíbený doplněk k uzeninám, ale také základ nejrůznějších pokrmů. Tato jednoduchá, ale výrazná surovina získala na popularitě díky výrazné chuti, ale také kvůli vysokému obsahu vitaminů a blahodárným účinkům a trávení.
Zelné polévky
Zelňačka, ať už bílá, nebo červená, je ostřílená klasika. Stačí však přidat jednu nebo dvě suroviny a uvidíte, že i tato polévka vás ještě umí mile překvapit.
Zelí jako příloha
K takové pečínce a ke knedlíku zelí prostě patří. Ať už červené vonící po perníku či po brusinkách, nebo vylepšené klasické bílé.
Hlavní chod se zelím
Segedínský guláš je klasika, která si už místo v našich receptářích zasloužila. Udělejte ho ale i jiným zelným specialitám. Svůj prostor ve vašem jídelníčku si zajisté zaslouží.
Zelí na večeři
Hledáte snadnou večeři za pár korun? Vyberte si pomazánku, placky nebo zelňáky. U sporáku strávíte jen pár minut a vaše peněženka zůstane bez většího zásahu.
Na zelí dnes není chuť? Zkuste nějakou jinou rychlou večeři.