Článek
Těsto na vareniky se dá připravit i bez vejce, jen je třeba zvolit vysoce lepkovou hladkou mouku.
Postup
01.
Nejprve si připravte těsto. Z mouky, vejce, soli a teplé vody (tu přidávejte postupně) zadělejte hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte asi hodinu odpočívat při pokojové teplotě.
02.
Mezitím připravte náplň z tvarohu, soli a nasekané čerstvé pažitky. Vše spolu zamíchejte.
03.
Těsto vyválejte na pomoučeném válu na asi dvoumilimetrový plát. Pomocí kulatého vykrajovátka nebo sklenice vykrojte kolečka.
04.
Ty pak plňte tvarohovou náplní, do středu kolečka dejte asi lžičku tvarohu a každé kolečko pak přeložte a prsty přimáčkněte.
05.
Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky a orestujte na pánvi. Čerstvou pažitku nasekejte najemno.
06.
Vareniky pak vařte ve vroucí vodě cca 2-3 minuty po vyplavání na hladinu. Sítem je vylovte a servírujte s orestovanou slaninou i s výpekem a čerstvou pažitkou.
Dostali jste chuť na něco sladkého? Upečte si snadné taštičky s povidly jen z 5 surovin.