Článek
V Číně se tyto palačinky tradičně podávají jako street food nebo jako příloha k polévkám či masu. Náplň můžete obohatit houbami shiitake nebo sezamovými semínky.
Postup
01.
Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a sůl. Postupně přilévejte teplou vodu a míchejte, dokud nevznikne těsto. To rukama hněťte na pomoučené ploše asi 5 minut, dokud nebude hladké. Přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut odpočívat.
02.
Připravte náplň. V misce smíchejte nakrájenou jarní cibulku, hladkou mouku a sůl. V pánvi na oleji tuto směs ruční metlou zarestujte.
03.
Odpočinuté těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Každý vyválejte na pomoučeném válu na velmi tenkou placku. Každou placku potřete připravenou náplní s jarní cibulkou a zarolujte jako palačinku. Pak ji srolujte do šneka a toho následně opatrně znovu vyválejte na asi centimetrovou placku.
04.
Každou smažte na pánvi na tenké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotové palačinky pak nožem rozkrájejte na čtvrtky a podávejte s omáčkou.
05.
Omáčku si připravte smícháním sezamového a chilli oleje se sójovou omáčkou, rýžovým octem a vodou.
A co třeba zkusit i cuketové palačinky? Sice recept nemá kořeny v Číně, ale i tak jsou výborné!