Hlavní obsah
5,0
(4)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Oblíbené čínské palačinky Cōng Yóu Bǐng jsou dokonale křupavé kvůli tenkému těstu, které se specificky rozválí. Díky náplni z jarních cibulek a pikantní omáčce získáte neskutečně výbornou exotickou večeři.

20 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
8 kusů
Těsto
  • 300 g hladké mouky
  • 160 ml teplé vody
  • 1 špetka soli
Náplň
  • 50 ml oleje
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 špetka soli
Omáčka
  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1 lžíce sezamového oleje
  • 1 lžíce chilli oleje
  • 1 lžička rýžového octa
  • 4 lžíce vody
Článek

V Číně se tyto palačinky tradičně podávají jako street food nebo jako příloha k polévkám či masu. Náplň můžete obohatit houbami shiitake nebo sezamovými semínky.

Postup

01.

Ve velké míse smíchejte hladkou mouku a sůl. Postupně přilévejte teplou vodu a míchejte, dokud nevznikne těsto. To rukama hněťte na pomoučené ploše asi 5 minut, dokud nebude hladké. Přikryjte ho potravinářskou fólií a nechte alespoň 30 minut odpočívat.

02.

Připravte náplň. V misce smíchejte nakrájenou jarní cibulku, hladkou mouku a sůl. V pánvi na oleji tuto směs ruční metlou zarestujte.

03.

Odpočinuté těsto rozdělte na 8 stejných dílů. Každý vyválejte na pomoučeném válu na velmi tenkou placku. Každou placku potřete připravenou náplní s jarní cibulkou a zarolujte jako palačinku. Pak ji srolujte do šneka a toho následně opatrně znovu vyválejte na asi centimetrovou placku.

04.

Každou smažte na pánvi na tenké vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Hotové palačinky pak nožem rozkrájejte na čtvrtky a podávejte s omáčkou.

05.

Omáčku si připravte smícháním sezamového a chilli oleje se sójovou omáčkou, rýžovým octem a vodou.

A co třeba zkusit i cuketové palačinky? Sice recept nemá kořeny v Číně, ale i tak jsou výborné!

Energetická hodnota celkem pro 1 kus
Energie941,13 kJ
Bílkoviny4,52 g
Tuky10,13 g
Sacharidy28,54 g
Sůl0,59 g
SAFA1,38 g
Vláknina1,37 g
Cukry0,6 g

Načítám