Článek
Postup
01.
Nejlépe v kuchyňském robotu s nástavcem na hnětení pořádně promíchejte mouku s vroucí vodou, poté přilejte vodu studenou a lžíci oleje a zpracovávejte tak dlouho, až vám vznikne tuhé, nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici půl hodiny odpočinout.
02.
Mezitím si připravte náplň: maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, zázvorem, cukrem, sójovou omáčkou, octem, solí a čerstvě mletým pepřem.
03.
Čtvrtinu z odleželého těsta rozválejte na tlustého hada a nakrájejte na kousky o velikosti vlašského ořechu (mělo by vám jich vyjít 7–8).
04.
Utvořte z nich kuličky a každou na pomoučeném vále rozválejte do tenka. Doprostřed dejte lžičku náplně a okraje přitisknete k sobě do tvaru uzavřeného měšce. Stejně pokračujte se zbylým těstem.
04.
Knedlíčky vařte v páře asi 12 minut: na dno hrnce přijde osolená vroucí voda, na ni pařník s kolečkem z pečicího papíru a na něj knedlíčky. Podávejte se sójovou omáčkou smíchanou s octem a nakrájeným chilli a zázvorem.