Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Věděli jste, že plněné knedlíky nejsou typické jen pro českou kuchyni? Jako první na světě si na nich začali pochutnávat v Číně. Vyzkoušejte jejich malé knedlíčky plněné vepřovým masem.

30 min.
Příprava
12 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
30 knedlíčků
Knedlíčky
  • 400 g hladké mouky
  • 3/4 hrnku vroucí vody
  • 1/4 hrnku studené vody
  • 1 lžíce oleje
Náplň
  • 500 g vepřového mletého masa
  • 3 ks jarní cibulky
  • 1 lžíce čerstvého zázvoru
  • 2 lžíce cukru krupice
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
K podávání
  • 4 lžíce sójové omáčky
  • 2 lžíce rýžového octa
  • čerstvý zázvor
  • 3 g chilli
Článek

Postup

01.

Nejlépe v kuchyňském robotu s nástavcem na hnětení pořádně promíchejte mouku s vroucí vodou, poté přilejte vodu studenou a lžíci oleje a zpracovávejte tak dlouho, až vám vznikne tuhé, nelepivé těsto. Zabalte ho do fólie a nechte v lednici půl hodiny odpočinout.

02.

Mezitím si připravte náplň: maso smíchejte s nasekanou jarní cibulkou, zázvorem, cukrem, sójovou omáčkou, octem, solí a čerstvě mletým pepřem.

03.

Čtvrtinu z odleželého těsta rozválejte na tlustého hada a nakrájejte na kousky o velikosti vlašského ořechu (mělo by vám jich vyjít 7–8).

04.

Utvořte z nich kuličky a každou na pomoučeném vále rozválejte do tenka. Doprostřed dejte lžičku náplně a okraje přitisknete k sobě do tvaru uzavřeného měšce. Stejně pokračujte se zbylým těstem.

04.

Knedlíčky vařte v páře asi 12 minut: na dno hrnce přijde osolená vroucí voda, na ni pařník s kolečkem z pečicího papíru a na něj knedlíčky. Podávejte se sójovou omáčkou smíchanou s octem a nakrájeným chilli a zázvorem.

Energetická hodnota celkem pro 1 knedlíček
Energie421,25 kJ
Bílkoviny4,54 g
Tuky4,11 g
Sacharidy10,87 g
Sůl0,76 g
SAFA1,66 g
Vláknina0,47 g
Cukry1,11 g
Související témata:

Načítám