Hlavní obsah
4,3
(6)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Další ze skvělých retro receptů, ke kterým se hodně lidí tak rádo vrací. A protože v obchodech často nenarazíte na majonézové saláty připravené podle původních norem bez přidané chemie, připravte si je podle původních receptů doma. Dnes je na řadě salát Kempink!

15 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
salát
  • 430 g měkkého salámu
  • 120 g cibule
  • 50 g sterilovaných kapií
  • 90 g nakládaný beraní roh
  • 70 g sterilované okurky
zálivka
  • 200 g majonézy
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 1 lžička octa
  • 1 lžička cukru
  • 1/2 lžičky čerstvě mletého pepře
  • 1 špetka soli
Článek

Kempink salát má svoje kořeny v dobách, kdy luxusní dovolená znamenala pro většinu lidí spacák, stan a maximálně plážovou karimatku. V Československu se jezdilo pod stan, na vodu a někdy i do kempu, kde vrcholem výbavy byl vařič na bombu a pár konzerv. A právě tehdy vstupuje na scénu náš hrdina – kempink salát!

Stačilo otevřít sklenici a najednou byla na stole hostina z kousků sterilované zeleniny, nakládané papriky a celeru, vše zalité hutnou majonézovou omáčkou.

Postup

01.

Měkký salám použijte kvalitní, s co nejvyšším podílem masa (můžete použít i šunkový salám). Silnější plátky nakrájejte na trojúhelníčky.

02.

Salám dejte do mísy, přidejte na kostičky nakrájené okurky, na nudličky kapie a najemno nakládané beraní rohy. Cibuli nakrájejte na měsíčky.

03.

Do majonézy zamíchejte hořčici, ocet, cukr, pepř a sůl. Tuto zálivku zamíchejte k ostatním ingrediencím. Hotový salát nechte v lednici pár hodin proležet a podávejte ho s pečivem.

Načítám