Článek
Kempink salát má svoje kořeny v dobách, kdy luxusní dovolená znamenala pro většinu lidí spacák, stan a maximálně plážovou karimatku. V Československu se jezdilo pod stan, na vodu a někdy i do kempu, kde vrcholem výbavy byl vařič na bombu a pár konzerv. A právě tehdy vstupuje na scénu náš hrdina – kempink salát!
Stačilo otevřít sklenici a najednou byla na stole hostina z kousků sterilované zeleniny, nakládané papriky a celeru, vše zalité hutnou majonézovou omáčkou.
Postup
01.
Měkký salám použijte kvalitní, s co nejvyšším podílem masa (můžete použít i šunkový salám). Silnější plátky nakrájejte na trojúhelníčky.
02.
Salám dejte do mísy, přidejte na kostičky nakrájené okurky, na nudličky kapie a najemno nakládané beraní rohy. Cibuli nakrájejte na měsíčky.
03.
Do majonézy zamíchejte hořčici, ocet, cukr, pepř a sůl. Tuto zálivku zamíchejte k ostatním ingrediencím. Hotový salát nechte v lednici pár hodin proležet a podávejte ho s pečivem.