Hlavní obsah

Hemenex, vejce Bedenedikt, nebo raději nasladko s croissanty? Ty nejlepší snídaně na víkend!

Foto: Ksenija Toyechkina, Shutterstock.com

Foto: Ksenija Toyechkina, Shutterstock.com

Kdy jindy si zalenošit než o víkendu? Odhoďte stres, zůstaňte v posteli, jak dlouho chcete, a pak se dobře nasnídejte. Nebo už se blíží doba oběda? Tak to je ideální čas na brunch!

Článek

O snídani se říká, že jde o nejdůležitější jídlo dne, ale občas, hlavně v pracovním týdnu, ji také nejvíc odbydeme. Jí se ve spěchu, skládá se z různých müsli granol, v lepším případě si namažeme chleba nebo rohlík a nakrájíme kus ovoce. Zkuste to o víkendu změnit. Vyspěte se do aleluja, zalenošte si a pak se pusťte do pozdní snídaně neboli brunche.

Víkendová káva

Začněme dobrým nápojem s trochou kofeinu. Jelikož teploty už jsou příznivé, není nic lepšího než káva ledová. Pokud vás čeká náročný den, zvolte nápoj, který vás i nakopne.

Sladké ráno

Rádi si zamlsáte? Není nic lepšího než si víkend pořádně osladit. Horká čokoláda je jasná volba. Jestli jste kreativní, připravte si předem čokoládové bomby, které vám víkend odstartují na jedničku.

Mléčné a další koktejly

Koktejly nemusí být jen alkoholické. Takový milkshake je jako stvořený na víkendová dopoledne, ale i ten se dá samozřejmě vylepšit kapkou rumu. Pokud máte v plánu si užít víkend jako na dovolené, klasickým brunchovým drinkem v zahraničí je Bellini.

Francouzská klasika - croissant

Brunchovou stálicí jsou croissanty, takže je samozřejmě nemůžeme vynechat. Pokud je nechcete kupovat, připravte si je doma podle klasického nebo superrychlého receptu.

Vaječné hody

Další klasikou, která je buď velmi vydatnou snídaní, nebo lehčím obědem, jsou vejce. Pro luxusní pocit si připravte vejce Benedikt, ale ani hemenex nebo omeleta není rozhodně k zahození.

Pečivo nesmí chybět

Protože pro obyčejné pečivo často saháme při každodenní snídani, na víkendové brunchové hody jsme pro vás vybrali něco extra. Je libo křupavou bagetku nebo voňavý toastík?

Načítám