Článek
Cuketový perník, cuketová polévka nebo pomazánka…. Když začnou dozrávat cukety, je to jako zeleninová bouře. Pokud už nevíte, co s nimi, nebo chcete zkusit něco nového, tento bezmasý tatarák je pro vás to pravé. Využijete ho jako svačinu do krabičky nebo svěží pohoštění, díky kterému se stanete hvězdou každé party.
Postup
01.
Cukety omyjte a nahrubo nastrouhejte nebo pokrájejte na velmi malé kostičky. Přendejte je do misky a prosolte, aby pustily vodu. Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno.
02.
Na lžíci olivového oleje osmažte cibuli dozlatova, přidejte česnek a po chvíli i vymačkanou cuketu. Vše společně restujte asi 5 minut. Poté směs sundejte ze sporáku a nechte vychladnout na pokojovou teplotu.
03.
Mezitím v misce smíchejte zbylý olej, pokrájené kapary, hořčice, citronovou šťávu, worcesterskou omáčku a kečup. Můžete přidat také nasekanou petrželku nebo si ji nechat na ozdobu.
04.
Na závěr zapracujte vychladlou cuketu, promíchejte a vše dle chuti osolte a opepřete.
05.
Cuketový tatarák nechte alespoň 30 minut rozležet v lednici a poté servírujte na libovolném pečivu. Skvělý je i na krekrech nebo slaných sušenkách.