Článek
Příprava jídel, která v sobě obsahují bramborové noky, bývá obvykle jednoduchá. Stačí pár ingrediencí, pár minut času i pár kousků nádobí. Zatímco ve většině případů je potřeba noky nejdříve uvařit v osolené vodě, v tomto receptu je přidáte rovnou do omáčky, ve které se uvaří a krásně přijmou chutě ostatních ingrediencí. Toto výživné jídlo můžete obohatit o dávku bílkovin v podobě tofu, tempehu, kousků restovaného kuřecího masa anebo můžete navrch na noky položit pár porcí tresky.
Postup
01.
V zapékací míse promíchejte pasírovaná rajčata, trochu vody, prolisovaný česnek, oregano, tymián, petrželku, uzenou papriku, koriandr, chilli (podle chuti) a špetku soli.
02.
Do omáčky vmíchejte nevařené bramborové noky a propláchnuté, scezené fazole. Noky není třeba předem vařit. Posypejte parmazánem.
03.
Pečte při 220 °C 20–25 minut. Pokud máte rádi okraje pěkně vypečené, přepněte troubu před dopečením na režim grilu, nejlépe s horkým vzduchem.
04.
Servírujte s parmazánem, nakrájenou petrželkou a chilli.
Hledáte i další inspiraci na jídla z jednoho hrnce? Zkuste například vegetariánské květákové kari s čočkou anebo vynikající kuřecí stehna se smetanovými bramborami a kapustičkami.