Hlavní obsah
3,3
(28)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Při přípravě tohoto jídla ušpiníte jen jeden pekáč, jednu lžíci a nůž. Tu největší část práce za vás odvede trouba a vy se už za půl hodiny můžete radovat ze skvělého obědu nebo večeře.

10 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 400 g pasírovaných rajčat
  • 50 ml vody
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička sušeného oregana
  • 1 lžička čerstvého tymiánu
  • 1 lžíce nasekané petrželky
  • 1,5 lžičky uzené papriky
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1/2 lžičky kajenského pepře
  • 1 špetka soli
  • 500 g gnocchi
  • 200 g konzervovaných červených fazolí
  • 1 hrst parmazánu
Článek

Příprava jídel, která v sobě obsahují bramborové noky, bývá obvykle jednoduchá. Stačí pár ingrediencí, pár minut času i pár kousků nádobí. Zatímco ve většině případů je potřeba noky nejdříve uvařit v osolené vodě, v tomto receptu je přidáte rovnou do omáčky, ve které se uvaří a krásně přijmou chutě ostatních ingrediencí. Toto výživné jídlo můžete obohatit o dávku bílkovin v podobě tofu, tempehu, kousků restovaného kuřecího masa anebo můžete navrch na noky položit pár porcí tresky.

Postup

01.

V zapékací míse promíchejte pasírovaná rajčata, trochu vody, prolisovaný česnek, oregano, tymián, petrželku, uzenou papriku, koriandr, chilli (podle chuti) a špetku soli.

02.

Do omáčky vmíchejte nevařené bramborové noky a propláchnuté, scezené fazole. Noky není třeba předem vařit. Posypejte parmazánem.

03.

Pečte při 220 °C 20–25 minut. Pokud máte rádi okraje pěkně vypečené, přepněte troubu před dopečením na režim grilu, nejlépe s horkým vzduchem.

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Chutě se při zapékání propojí a noky jimi krásně nasáknou.Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

04.

Servírujte s parmazánem, nakrájenou petrželkou a chilli.

Hledáte i další inspiraci na jídla z jednoho hrnce? Zkuste například vegetariánské květákové kari s čočkou anebo vynikající kuřecí stehna se smetanovými bramborami a kapustičkami.

Načítám