Článek
Tvarůžky jsou nejen moc dobré, ale možná nevíte, že jsou i vhodné při redukční dietě. Mají velký obsah bílkovin a téměř žádný tuk. Jen pozor na množství soli a v tomto receptu i na tuk při smažení. Jak tedy osmažit tvarůžky, aby byly výborné a přitom nevytekly?
Postup
01.
Připravte si pivní těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli, pepře a světlého piva. Směs ruční metlou ihned důkladně prošlehejte, aby se nevytvořily hrudky. Vznikne středně husté těstíčko.
02.
V hlubší pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, každý tvarůžek obalte v hladké mouce a pak hned v těstíčku. Ihned je vložte do horkého oleje a smažte na středním ohni dozlatova z obou stran.
03.
Hotové smažené tvarůžky podávejte s vařeným bramborem a nejlepší domácí tatarskou omáčkou.