Hlavní obsah
4,0
(4)
Foto: Svatava Vašková

Foto: Svatava Vašková

Česká sýrová specialita s typickým aromatem a chutí! Buď syrečky milujete, nebo nenávidíte. Dají se upravit na mnoho způsobů, a jestli je máte rádi, vyzkoušejte je smažené v nadýchaném pivním těstíčku. Tento recept je vynikající a tvarůžky vám navíc při přípravě nevytečou.

5 min.
Příprava
10 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
10 kusů
  • 1/2 hrnku hladké mouky
  • 100 ml světlého piva
  • 1 lžička jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 špetka pepře
  • 200 g olomouckých tvarůžků
  • 100 ml oleje na smažení
  • 3 lžíce hladké mouky na obalování
Článek

Tvarůžky jsou nejen moc dobré, ale možná nevíte, že jsou i vhodné při redukční dietě. Mají velký obsah bílkovin a téměř žádný tuk. Jen pozor na množství soli a v tomto receptu i na tuk při smažení. Jak tedy osmažit tvarůžky, aby byly výborné a přitom nevytekly?

Postup

01.

Připravte si pivní těstíčko z prosáté hladké mouky, jedlé sody, soli, pepře a světlého piva. Směs ruční metlou ihned důkladně prošlehejte, aby se nevytvořily hrudky. Vznikne středně husté těstíčko.

02.

V hlubší pánvi rozpalte dostatečné množství oleje, každý tvarůžek obalte v hladké mouce a pak hned v těstíčku. Ihned je vložte do horkého oleje a smažte na středním ohni dozlatova z obou stran.

03.

Hotové smažené tvarůžky podávejte s vařeným bramborem a nejlepší domácí tatarskou omáčkou.

Energetická hodnota celkem - 10 kusů
Energie6 992,84 kJ
Bílkoviny72,19 g
Tuky102,43 g
Sacharidy114,8 g
Sůl13,07 g
SAFA10,66 g
Vláknina4,28 g
Cukry7,37 g

Načítám