Článek
Postup
01.
Špenát, vejce, mouku, kypřicí prášek, pokrájený sýr, česnek, mléko, malou lžičku soli a dost čerstvě mletého pepře vložte do mixéru a rozmixujte úplně dohladka.
02.
Vaflovač postříkejte nebo potřete olejem, dobře rozehřejte, na každou plotýnku nalijte 2 plné lžíce těsta a pečte asi dvě minuty. Stejně postupujte se zbytkem těsta, vystačí na 8 menších vaflí.

Špenát dodá vaflím svěží zelenou barvu.Foto: Kateřina Harudová
03.
Podávejte jen tak, s řeckým jogurtem ochuceným bylinkami a česnekem, smaženým nebo ztraceným vejcem, pažitkou, čerstvou jarní zeleninou nebo kysanou smetanou a uzeným lososem.

Tenhle talíř vás nenechá na pochybách: jaro je definitivně tady.Foto: Kateřina Harudová
Tip
Pokud nemáte vaflovač, z těsta upečte lívanečky. Použít můžete i klasický toustovač.
Slavíte Zelený čtvrtek jinak než konzumací zeleného piva? Co takhle zelenou šakšuku, zelený mechový dort nebo zelený bramborový salát?