Hlavní obsah
2,8
(9)
Foto: Alena Hrbková

Foto: Alena Hrbková

Je to sice trochu čuňačinka, ale na smažák dostane chuť jednou za čas skoro každý. Proč si ho neudělat ještě dnes? Usmažte si naprostou klasiku a dejte si ji s hranolky, brambory nebo v housce a přeneste se do vypraženého ráje.

10 min.
Příprava
15 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Článek

Smažený sýr by měl po rozkrojení krásně vytéct, ale občas se tak stane už na pánvi. Pokud tomu chcete zabránit, kupte sýr s nižším podílem tuku nebo ho obalte dvakrát. Více už v samotném receptu.

Postup

01.

Pokud jste koupili sýr v celku, podélně ho rozkrojte na dva stejně široké plátky. Vejce rozšlehejte vidličkou se špetkou soli a pepře. Na pánvi rozehřejte olej ve výšce asi půl centimetru.

02.

Plátky sýra lehce namočte ve studené vodě, aby na nich dobře držela mouka, a obalte je postupně v hladké mouce, vajíčku a mírně osolené strouhance. Aby vám sýr na pánvi nevytekl, ještě jednou ho obalte ve vejci a strouhance.

03.

Sýr smažte na pánvi, dokud není zlatavý. Jestli ho máte raději pevnější, smažte zprudka. Pokud jste milovníci tekutější varianty, smažte pozvolna.

Načítám