Článek
Smažený sýr by měl po rozkrojení krásně vytéct, ale občas se tak stane už na pánvi. Pokud tomu chcete zabránit, kupte sýr s nižším podílem tuku nebo ho obalte dvakrát. Více už v samotném receptu.
Postup
01.
Pokud jste koupili sýr v celku, podélně ho rozkrojte na dva stejně široké plátky. Vejce rozšlehejte vidličkou se špetkou soli a pepře. Na pánvi rozehřejte olej ve výšce asi půl centimetru.
02.
Plátky sýra lehce namočte ve studené vodě, aby na nich dobře držela mouka, a obalte je postupně v hladké mouce, vajíčku a mírně osolené strouhance. Aby vám sýr na pánvi nevytekl, ještě jednou ho obalte ve vejci a strouhance.
03.
Sýr smažte na pánvi, dokud není zlatavý. Jestli ho máte raději pevnější, smažte zprudka. Pokud jste milovníci tekutější varianty, smažte pozvolna.