Článek
Jak to bývá u receptů italské kuchyně, vystačíte si se základními surovinami v té nejlepší kvalitě a jednoduchý postup z nich vytvoří prvotřídní delikatesu.
Postup
01.
Brambory typu A oloupejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Dejte je do studené vody a nechte namočené ideálně přes noc.
02.
Nejprve v zadělávací míse utřete ruční metlou rozdrobené droždí s cukrem, vznikne řídká kašička.
03.
Do mísy nasypte hladkou mouku, sůl, přidejte olivový olej a vlažnou vodu. Zadělejte těsto a nechte ho kynout na teplém místě asi 90 minut.
04.
Plech potřete olivovým olejem. Vykynuté těsto prsty rozprostřete na vymazaný plech, posypte ho nasekanými lístky rozmarýnu a nastrouhanou mozzarellou.
05.
Brambory slijte a vysušte je papírovou utěrkou dosucha. Rozprostřete je rovnoměrně na vrstvu sýru, osolte a pokapejte olivovým olejem.
06.
Pizzu dejte péct do předehřáté trouby na 240 °C na přibližně 30 minut, dokud brambory svrchu nezezlátnou. Hotovu pizzu můžete posypat čerstvým rozmarýnem a krájejte ji na dílky.