Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Propašujte květák plný vitaminů a vlákniny do jídla, kde byste ho vůbec nečekali. Překvapivě dobrý je i jen tak pečený v troubě!

15 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 1 ks květáku
  • 1 palice česneku
  • 1 ks červené cibule
  • 1 ks červené papriky
  • 1 ks cukety
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 1/4 lžíce koření tandoori masala
  • 1/2 lžičky soli
Článek

Postup

01.

Troubu předehřejte na 180 stupňů, očištěný květák rozeberte na růžičky, oloupanou cibuli nakrájejte na klínky a další zeleninu na podobně velké kousky, bohatě polejte olivovým olejem, posypte kořením, osolte a dejte péct na asi 40 minut, dokud květák nezměkne.

02.

Podávejte s hummusem nebo jiným dipem jako předkrm nebo zdravé zobání k vínu.

Energetická hodnota celkem pro 1 porci
Energie1 774,65 kJ
Bílkoviny15,84 g
Tuky22,01 g
Sacharidy43,61 g
Sůl2,98 g
SAFA3,39 g
Vláknina16,42 g
Cukry20,22 g
Související témata:

Načítám