Článek
Postup
01.
Cibuli nakrájejte najemno. Do pánve vlijte větší lžíci oleje a cibuli nechte zesklovatět.
02.
Fazole z konzervy (anebo vařené červené fazole) slijte do cedníku, propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Vložte do mixéru a rozmixujte na pastu. Může mít hrubší konzistenci, nemusí být úplně hladká. Přidejte k ní restovanou cibuli, mrkev nastrouhanou najemno (asi 30–35 g), protlak, prolisovaný česnek a oregano. Toustový chleba rozmixujte najemno a také přidejte k fazolím (bude stačit množství kolem 25 g). Směs dobře promíchejte.
03.
Z fazolové směsi vytvarujte navlhčenýma rukama 4 karbanátky silné asi 2 cm. Položte na plech vyložený pečicím papírem.
04.
Pečte při 200 °C 30–35 minut. Po upečení nechte na plechu odpočinout asi 5 minut.
05.
Avokádo rozmačkejte vidličkou. Zakápněte limetkovou šťávou podle chuti. Přidejte prolisovaný česnek, mletý římský kmín a sůl a promíchejte. Spolu se zakysanou smetanou podávejte s karbanátky.
Jako příloha k fazolovým karbanátkům se hodí: Indické celozrnné placky čapátí | Nejlepší bramborová kaše | Dobrý zeleninový salát | Pečená zelenina se sýrem