Článek
Postup
01.
Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory, nakrájejte je na menší kousky, omyjte a dobře osušte v utěrce.
02.
Do pekáče vložte sádlo a nechte ho v troubě krátce rozpustit. Pekáč vyjměte, přidejte brambory, kmín a špetku pepře a dobře je na plechu promíchejte v tuku. Vraťte je do trouby a pečte asi 15 minut, v mezičase oloupejte cibuli (použijte tři větší nebo čtyři menší cibule) a nakrájejte ji na jemnější půlkolečka.
03.
04.
Pečené brambory s cibulí jsou dobré i jenom tak s trochou domácí tatarky, nebo dipem ze zakysané smetany. Hodí se ale i jako luxusní příloha k jednoduše upravenému masu, nebo grilovanému sýru.
Baví vás netradiční přílohy? Zkuste libanonskou rýži s nudlemi nebo voňavé opečené brambory s exotickým kořením.