Článek
Postup
01.
Sójové maso zalijte asi litrem vroucí vody (nebo vývaru) a vařte 15 až 20 minut. Pokud nemáte k dispozici vývar, přidejte kostku kvalitního bujónu. Po uvaření maso slijte a trochu vymačkejte.
02.
Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky a chilli papričku nasekejte na malé kousky.
03.
V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opečte ji. Vmíchejte sójové maso, uzenou a sladkou papriku a česnek a důkladně promíchejte. Vše nechte rozvonět.
04.
Poté přidejte loupaná rajčata, petrželku a přibližně 200 ml vývaru. Směs osolte, opepřete, přidejte nasekanou chilli papričku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat půl hodinky, aby sójové maso nasáklo všechny chutě koření. Podle potřeby můžete přilít ještě vývar. K sójovému guláši se skvěle hodí vařená rýže.
Tip: Do guláše můžete přidat spolu s rajčaty ještě 200 g kořenové zeleniny.
DALŠÍ RECEPTY ZE SÓJOVÉHO MASA: Vegetariánské špízy s cuketou | Výborné dietní výpečky