Hlavní obsah
2,6
(5)
Foto: Erika Pilátová

Foto: Erika Pilátová

Máte chuť trochu odlehčit jídelníček? Vyzkoušejte jednoduchý guláš ze sójového masa. Je lehce pikantní a chutnat bude jak s rýží, tak těstovinami nebo knedlíčkem.

30 min.
Příprava
40 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 150 g sójového masa
  • 5 lžic oleje
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce uzené papriky
  • 1 česnek
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 1 cibule
  • 1 lžíce listové petržele
  • 1 červená chilli paprička
  • 1 plechovka rajčat
  • 1 špetka soli
  • 1/4 lžičky čerstvě mletého pepře
Článek

Postup

01.

Sójové maso zalijte asi litrem vroucí vody (nebo vývaru) a vařte 15 až 20 minut. Pokud nemáte k dispozici vývar, přidejte kostku kvalitního bujónu. Po uvaření maso slijte a trochu vymačkejte.

02.

Cibuli nakrájejte najemno, česnek na plátky a chilli papričku nasekejte na malé kousky.

03.

V hrnci rozehřejte olej, přidejte cibuli a opečte ji. Vmíchejte sójové maso, uzenou a sladkou papriku a česnek a důkladně promíchejte. Vše nechte rozvonět.

04.

Poté přidejte loupaná rajčata, petrželku a přibližně 200 ml vývaru. Směs osolte, opepřete, přidejte nasekanou chilli papričku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat půl hodinky, aby sójové maso nasáklo všechny chutě koření. Podle potřeby můžete přilít ještě vývar. K sójovému guláši se skvěle hodí vařená rýže.

Tip: Do guláše můžete přidat spolu s rajčaty ještě 200 g kořenové zeleniny.

Načítám