Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Tatiana Volgutova, Shutterstock.com

Foto: Tatiana Volgutova, Shutterstock.com

Krásně nadýchaná a dokonale krémová. Provoní celé ráno, a navíc perfektně zasytí. Míchaná vajíčka jsou sice kuchařská klasika, ale také past na nepozorné: mohou být tak vysušená, že připomínají starou houbičku na nádobí, nebo naopak tak řídká, že si je spletete s omáčkou. Jak je připravit tak, aby byla jednoduše perfektní?

5 min.
Příprava
3 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
  • 4 ks vejce
  • 4 lžíce smetany
  • 1 lžíce másla
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Článek

Míchaná vajíčka jsou základ, který se dá vyšperkovat snad na sto způsobů. Můžete do nich přidat sýr, bylinky, zeleninu, kousky šunky nebo klobásy.... Prostě skoro cokoliv, na co zrovna máte chuť.

Postup

01.

Vajíčka vyklepněte do misky a vidličkou je důkladně rozšlehejte. Přidejte smetanu nebo mléko, osolte a opepřete.

02.

Na mírném ohni rozpalte pánev a rozpusťte v ní máslo (nikdy nepoužívejte olej, jinak přijdete o krásnou máslovou vůni). Pozor, máslo by nemělo hnědnout: míchaná vajíčka potřebují péči.

03.

Rozšlehaná vejce nalijte na pánev a vařečkou na dně opisujte široké osmičky. Jakmile jsou vejce z poloviny hotová, stáhněte pánev z plotny a nechte je dojít. Zůstanou krásně krémová. Servírujte ihned – míchaná vajíčka nečekají!

Energetická hodnota celkem - 2 porce
Energie1 894,08 kJ
Bílkoviny27,01 g
Tuky36,37 g
Sacharidy4,37 g
Sůl1,66 g
SAFA15,67 g
Vláknina0 g
Cukry3,16 g

Načítám