Článek
Míchaná vajíčka jsou základ, který se dá vyšperkovat snad na sto způsobů. Můžete do nich přidat sýr, bylinky, zeleninu, kousky šunky nebo klobásy.... Prostě skoro cokoliv, na co zrovna máte chuť.
Postup
01.
Vajíčka vyklepněte do misky a vidličkou je důkladně rozšlehejte. Přidejte smetanu nebo mléko, osolte a opepřete.
02.
Na mírném ohni rozpalte pánev a rozpusťte v ní máslo (nikdy nepoužívejte olej, jinak přijdete o krásnou máslovou vůni). Pozor, máslo by nemělo hnědnout: míchaná vajíčka potřebují péči.
03.
Rozšlehaná vejce nalijte na pánev a vařečkou na dně opisujte široké osmičky. Jakmile jsou vejce z poloviny hotová, stáhněte pánev z plotny a nechte je dojít. Zůstanou krásně krémová. Servírujte ihned – míchaná vajíčka nečekají!