Článek
Postup
01.
Omyté lilky nakrájejte podélně na asi centimetrové plátky. Rozložte je na papírovou utěrku a z obou stran osolte. Nechte je tzv. vypotit, asi 15 minut.
02.
Během této doby si připravte bazalkovou ricottu. Sýr rozmíchejte s vaječným žloutkem, strouhaným parmazánem, muškátový oříškem a najemno nasekanou čerstvou bazalkou (můžete použít i pesto). Dle chuti směs osolte.
03.
Ubrouskem osušené lilkové plátky pokapejte olivovým olejem a z obou stran je opečte na grilovací pánvi.
04.
Na dno zapékací mísy nalijte rajčatovou passatu. Na ní rozložte první vrstvu grilovaných lilkových plátků, ty pomažte částí ricotty, pak opět lilky, ricottu... dokud budete mít ingredience.
05.
Povrch pak posypte strouhanou mozzarellou a lilkové lasagne dejte zapéct do předem vyhřáté trouby na 180 stupňů dozlatova, asi na 20 minut.