Článek
Postup
01.
Začněte tím, že si připravíte obalovací těstíčko a cornflakes. Do větší misky dejte mouku, přidejte papriku, sůl a vodu. Dobře promíchejte a dejte stranou. Cornflakes rozmixujte na strouhanku.
02.
Květák rozdělte na jednotlivé růžičky – čím menší budou, tím budou květákové kousky křupavější.
Tip: Květák nemusíte před pečením předvařovat.
03.
Jednotlivé kousky květáku nejprve obalujte v moučném těstíčku a poté ve strouhance z cornflakes.
04.
Obalené květákové kousky skládejte na plech s pečicím papírem. Lehce postříkejte olejem (doporučujeme použít olej ve spreji) a poté dejte na 30 minut péct do trouby předem vyhřáté na 200 °C.
05.
Hotový květák podávejte s vařenými brambory a nejlépe veganskou tatarkou.
NEJLEPŠÍ ZDRAVÉ A DIETNÍ RECEPTY Z KVĚTÁKU BEZ LEPKU: Květákové halušky bez mouky a bez brambor | Květáková pizza bez mouky | Květák jako smažák z trouby | Pečené květákové steaky | Květáková rýže | Květákové kari s kokosovým mlékem | Květákové placičky se sýrem bez mouky | Kořeněné brambory s květákem po indicku | Květák pečený v celku | Pikantní krémová polévka z pečeného květáku