Hlavní obsah
3,7
(3)
Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Foto: Martina Baťhová (Lancingerová)

Nasládlá chuť batátů s příjemně kořeněnou vůní je kombinace, která vás potěší jak v doprovodu salátu, tak jako příloha. Podávat je můžete například s restovaným tofu nebo kuřecím masem.

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
14 kusů
  • 2 ks batátů
  • 2 ks vejce
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžičky kari koření
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 špetka mletého chilli
  • 1 lžíce černého sezamového semínka
  • 1 lžíce sezamových semínek
  • 1 lžička soli
  • 100 g celozrnné špaldové mouky
  • 1/2 lžičky ghí
K podávání
  • 1 hrst čerstvého koriandru
  • 1 kelímek zakysané smetany
  • 1 hrst polníčku
Článek

Postup

01.

Dva středně velké oloupané batáty (cca 400 g) nastrouhejte nahrubo. V míse společně promíchejte nejprve s vejci, prolisovaným česnekem, kořením, sezamem a solí. Ingredience se tak lépe propojí. Až nakonec vmíchejte mouku. Nechte 10 minut odležet.

02.

V pánvi rozehřejte asi ½ lžičky ghí (může být ale i sádlo nebo olej). Naberte lžící vždy trochu batátového těsta a na pánvi rozetřete placičky. Opékejte zvolna z obou stran 2–3 minuty.

03.

Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem. Servírovat můžete například s oblíbeným salátem i dalšími druhy zeleniny.

Batáty skvěle chutnají nejen v placičkách, ale i v podobě polévky, spolu s hovězím masem a vyzkoušet můžete i batátové noky s rukolovým pestem.

Načítám