Článek
Postup
01.
Dva středně velké oloupané batáty (cca 400 g) nastrouhejte nahrubo. V míse společně promíchejte nejprve s vejci, prolisovaným česnekem, kořením, sezamem a solí. Ingredience se tak lépe propojí. Až nakonec vmíchejte mouku. Nechte 10 minut odležet.
02.
V pánvi rozehřejte asi ½ lžičky ghí (může být ale i sádlo nebo olej). Naberte lžící vždy trochu batátového těsta a na pánvi rozetřete placičky. Opékejte zvolna z obou stran 2–3 minuty.
03.
Podávejte se zakysanou smetanou a čerstvým koriandrem. Servírovat můžete například s oblíbeným salátem i dalšími druhy zeleniny.
Batáty skvěle chutnají nejen v placičkách, ale i v podobě polévky, spolu s hovězím masem a vyzkoušet můžete i batátové noky s rukolovým pestem.