Hlavní obsah
0,0
(0)
Foto: Jack Jelly, Shutterstock.com

Foto: Jack Jelly, Shutterstock.com

Budete mít zabijačku nebo připravujete masité pokrmy? A víte co nesmí chybět? No přece křen! A my jsme si pro vás nachystali jeho jablečnou variantu. Je skvělý a při takových příležitostech nesmí chybět!

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
1 skleničku
Na 1 skleničku o objemu 200 ml
  • 200 g křenu
  • 1 ks jablek
  • 100 ml hovězího vývaru
  • 1 lžíce cukru
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička soli
  • 1/4 lžičky pepře
Článek

Postup

01.

Křen i jablka nastrouhejte najemno, promíchejte, lehce osolte, opepřete a ocukrujte. Směs zalijte vlažným vývarem, citronovou šťávou a pořádně promíchejte.

02.

Dejte do lednice a nechte odstát do druhého dne. Jablečný křen je vynikající například k žebrům, pečenému kolenu či ovaru. ale hoddí se k párkům.

Energetická hodnota celkem pro 1 skleničku
Energie1 315,92 kJ
Bílkoviny8,46 g
Tuky3,61 g
Sacharidy57,97 g
Sůl7,19 g
SAFA1,09 g
Vláknina17,14 g
Cukry39,23 g
Související témata:

Načítám