Článek
Do houbového guláše přidejte i hlívu, protože má, na rozdíl od lesních hub, pevnou strukturu a guláš díky ní získá nejen výbornou chuť, ale hlavně skvělou konzistenci. A když dáte místo sádla olej, máte skvělý recept pro vegany i vegetariány.
Postup
01.
Ve vyšší pánvi na sádle orestujte nahrubo nasekanou cibuli. Až začne zlátnout, přidejte k ní nasekaný stroužek česneku a dál restujte, dokud směs nezezlátne.
02.
Pak přidejte rajský protlak, mletou papriku, nakrájené lesní houby a hlívu ústřičnou. Osolte, opepřete a okmínujte. Přidejte bobkové listy a zalijte vodou nebo vývarem. Stačí asi 150 ml, houby dušením pustí další vodu.
Tip: Použít lze i sušené houby, předem je namočte v troše vody a tu pak přidejte do omáčky.
03.
Směs duste asi 20 minut. Po této době houby změknou a vznikne výborná šťáva. Guláš dle chuti dosolte a dochuťte sušenou majoránkou. Podávejte ho s pečivem, knedlíkem či špeclemi.
Tip: Pokud chcete, můžete guláš zahustit jíškou nebo rozdrobeným chlebem.