Článek
V receptu používám slovo „sýr“ v uvozovkách, protože vzhledem k tomu, že do směsi přidáváme vejce, jedná se spíše o sýrovou alternativu.
01.
02.
Rozmixujte nejlépe tyčovým mixérem (ušetříte tak nádobí) a směs dejte vařit do hrnce na 15 minut. Občas promíchejte.
03.
Voda se odpaří a zbyde tužší část. Vzniklou směs dejte do gázy (tu koupíte v lékárně) a nechejte chvíli okapat v cedníku. Budou stačit přibližně 2 minuty.
04.
Nakonec dejte vzniklou směs do libovolné nádoby podle toho, jaký výsledný tvar „sýru“ preferujete.
05.
„Sýr“ nechejte vychladnout při pokojové teplotě a následně ho dejte nejlépe přes noc do lednice zatuhnout. Výsledný kousek by měl vážit kolem 400 g.
Dávate přednost domácícm výrobkům? Mohly by vás zajímat nejlepší recepty na domácí chleba, housky, rohlíky a další pečivo, domácí pšeničné tortilly jen z 5 ingrediencí nebo třeba kuřecí gyros z trouby s vlastnoručním pita chlebem.