Článek
Pro luxusnější a vydatnější verzi můžete noky podávat s omáčkou z rozpuštěného parmazánu, smetany a trochy másla.
Postup
01.
Nejprve přiveďte osolenou vodu k varu. Pečenou dýni nastrouhejte najemno, přidejte žloutek, muškátový oříšek, sůl i bílý pepř a postupně přisypávejte obě mouky. Vše propracujte, dokud nevznikne jemné, mírně lepivé těsto.
02.
Z těsta vytvarujte váleček a odkrajujte asi 2cm kousky. Vzniklé noky ihned vhoďte do vroucí vody a vařte. Jakmile vyplavou, nechte je vařit ještě 1 minutu a slijte.
03.
Na pánvi rozehřejte olej a vsypejte do něj celá rajčátka. Až začnou praskat, přidejte nakrájený česnek a vše společně krátce opečte. Na závěr přidejte sůl, pepř, špetku chilli a bazalku. Promíchejte, vsypejte k nokům a zlehka vmíchejte.
04.
Hotový pokrm posypejte nastrouhaným sýrem a podávejte.
Další tipy, jak dýně využít
Dýně se nedají moc dlouho skladovat, protože jsou citlivé na vlhkost a rychle se na nich tvoří plíseň. Ideální cestou zpracování plodiny je tedy zavařování.
Kompoty | Marmelády a džemy | Sirupy | Čatní