Článek
Postup
01.
Tofu nakrájejte na plátky. Z citronové trávy vyberte měkký střed a najemno pokrájejte. Pokud nemáte čerstvou citronovou trávu, použijte 1/2 lžičky sušené. Česnek také pokrájejte najemno. V misce smíchejte s rybí (příp. sójovou) omáčkou.
02.
V pánvi rozehřejte asi lžíci oleje. Každý kousek tofu namočte do marinády a položte na rozpálenou pánev. Z obou stran opékejte dozlatova. Poté zalijte zbytkem marinády, prohoďte, aby se tofu marinádou obalilo. Sporák vypněte.
03.
Do mističky nebo hrnečku nasypejte třtinový cukr. Přidejte najemno pokrájený česnek a chilli papričku. Přilijte rybí (či vámi zvolenou) omáčku, ocet a horkou vodu a míchejte, dokud se cukr nerozpustí.
04.
Nudle dejte do hrnce a zalijte vroucí vodou. Přiklopte a nechte odpočívat, dokud nezměknou. Poté sceďte, přelijte studenou vodou a nudle nechte vykapat v cedníku. Zeleninu nakrájejte na nudličky a buráky podrťte.
05.
Nandejte na talíře nebo do misek část nudlí, obložte zeleninou a tofu. Posypejte buráky, smaženou cibulkou a koriandrem.
Odlehčete svému tělu od masa. Vyzkoušejte například soba nudle se zeleninou a tofu anebo tofu se zeleninou na kari s rýží.