Hlavní obsah
3,1
(84)
Foto: David Háva

Foto: David Háva

Myslíte, že se ze zeleniny pořádně nenajíte a za pár hodin vás přepadne hlad? Zeleninové burgery vás přesvědčí o opaku. Zkuste třeba ten z kukuřice!

30 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 1 plechovka sterilované kukuřice
  • 3 stonky jarní cibulky
  • 1 ks vejce
  • 1 lžička soli
  • 1 špetka pepře
  • 2 lžíce cizrnové mouky
  • 4 lžíce strouhanky
  • 1/2 ks čínského zelí
  • 1 ks mrkve
  • 1 lžíce zakysané smetany
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 4 ks pečiva
  • 1 díl oleje
Článek

Postup

01.

Zelí i mrkev nastrouhejte na hrubém struhadle. Dejte do mísy, přidejte olej, citronovou šťávu, cukr a rukou důkladně promněte. Vmíchejte smetanu a salát dejte do chladu.

02.

Do mixéru dejte polovinu slité kukuřice a rozmixujte ji na hladkou hmotu. Přidejte vejce, cizrnovou mouku, nasekanou bílou část cibulek a zbylou kukuřici. Důkladně promíchejte a dál už nemixujte. Směs podle chuti osolte a opepřete. Vytvarujte placky a každou obalte ve strouhance.

03.

Placky grilujete (nebo na rozpáleném oleji smažte) dozlatova. Pečivo podélně seřízněte a na spodní část navrstvěte vychlazený salát. Přidejte burger, dozdobte natí jarních cibulek, přiklopte a podávejte.

A co budete grilovat vy?

Související témata:

Načítám