Článek
Postup
01.
Mléko zahřejte a rozdrobte do něj droždí. Přidejte trochu mouky, trochu cukru, promíchejte a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Jak správně zadělat kynuté těsto?
02.
Mezitím nasypejte do velké mísy obě mouky, zbylý cukr, citronovou kůru, změklé máslo a žloutek. Přidejte kvásek a důkladně zadělejte. Hotový bochník těsta poprašte moukou, přikryjte utěrkou a nechte kynout na teplém místě.
NESMRTELNÁ KOMBINACE: KYNUTÉ TĚSTO, TVAROH A OVOCE
03.
Do misky dejte mouku na drobenku. Přidejte na kousky nakrájené máslo, žloutek, cukr a skořici. Pomocí prstů vypracujte drobivou směs a dejte ji do chladu. Se žloutkem je drobenka drobivější a ve finále po upečení i křupavější. Jak udělat nejlepší drobenku na koláč?
04.
Rebarboru oloupejte a nakrájejte na kousky. Tvaroh vyklopte do misky, přidejte vanilkové cukry a vejce a prošlehejte.
NEVÍTE SI RADY S REVENÍ? INSPIRUJTE SE
05.
Vykynuté těsto vyválejte a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Na těsto rozetřete tvarohovou náplň, okraje nechte volné. Navrch rozprostřete rebarboru.
06.
Nakonec koláč posypejte drobenkou. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 30 až 35 minut.
Tip: Zbylé bílky můžete použít na nadýchanou bílkovou bábovku. Anebo si udělejte ovocné koláčky se sněhovou čepicí.
Nechce se vám dělat těsto? Nemusíte. Upečte si výborný sypaný koláč s rebarborou a jahodami. Zvládne to i dítě – suroviny jen nasypete na plech.