Článek
Postup
01.
Začněte tím, že ze stonků rebarbory odstraňte ostrým nožem slupku. Poté stonky nakrájejte na dvoucentimetrové kousky. K těm přidejte 70 g cukru, škrob, promíchejte a nechte chvilku odpočinout.
02.
Do robotu dejte zakysanou smetanu, krupicový cukr, přidejte vejce a rozpuštěné zchladlé máslo. Vše promíchejte do hladké směsi.
03.
Ve vedlejší míse si smíchejte mouku s práškem do pečiva (stačí 3/4 sáčku) a směs přidejte k těstu. Opět vše pečlivě prošlehejte a můžete lít do vymazané a moukou vysypané formy. Těsto pěkně uhlaďte stěrkou. Rovnoměrně posypte rebarborou a přidejte maliny.
04.
Teď ještě proměňte mouku, cukr moučku a máslo v drobenku. Tou pak hustě zasypejte celý koláč. V troubě vyhřáté na 175 stupňů ho pak pečte přibližně 40 minut.
Jaké jsou vaše oblíbené úpravy rebarbory?