Článek
Postup
01.
Opláchněte rebarboru a nakrájejte ji na asi centimetrové kousky (mladé řapíky rebarbory nemusíte loupat, v troubě krásně změknou). Jahody opláchněte, odstraňte stonky, větší kusy překrojte, malé nechte v celku. Přidejte do mísy k rebarboře, prosypte cukrem, přidejte bezinkový sirup a nechte chvíli stát.
02.
Menší pekáček vymažte máslem, troubu předehřejte na 180 stupňů.
03.
Připravte si drobenku – studené máslo nakrájejte na kostičky, přidejte ostatní ingredience a prsty zpracujte na sypkou drobenku.
04.
Do pekáčku vložte rebarboru s jahodami společně se šťávou, kterou pustily. Vrch posypte drobenkou a vložte do trouby. Pečte asi 25 minut, až je povrch drobenky zlatý a ovoce měkké.
05.
Servírujte horké s kopečkem vanilkové zmrzliny.
Baví vás dietní recepty na sladké? Mohl by vás zajímat i jablečný koláč skoro bez těsta nebo čokoládový dort bez mouky.