Hlavní obsah
3,1
(123)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

K jaru neodmyslitelně patří růžové stonky rebarbory. Ta je nejen chutná, ale občas si ji dát je také zdravé. Poznejte i vy její tajemství v lahodných skořicových muffinech.

25 min.
Příprava
22 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
12 dortíčků
  • 260 g polohrubé mouky
  • 150 g cukru krupice
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 1 lžíce skořice
  • sůl
  • 1 lžička vanilkového aromatu
  • 1 lžička mandlového aromatu
  • 200 g zakysané smetany
  • 120 g másla
  • 2 ks vejce
  • 4 stonky rebarbory
  • 1 sáček skořicového cukru
Článek

Postup

01.

V míse vyšlehejte máslo dohladka, přidejte smetanu, vajíčka a vanilkové a mandlové aroma a ze všeho vyšlehejte hladkou hmotu.

02.

V druhé míse smíchejte všechny suché ingredience – mouku, prášek do pečiva, skořici a cukr. Tuhle směs pak opatrně přimíchejte do tekuté části a nakonec přidejte drobně nakrájenou očištěnou rebarboru.

03.

Hotovým těstem naplňte formičky na muffiny a vložte je na 20–22 minut do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia.

04.

Hotové, ještě horké muffiny posypejte skořicovým cukrem a můžete podávat.

Vyzkoušejte rebarboru i ke snídani, připravte si rebarborovou pochoutku s čokoládou.

Související témata:

Načítám