Článek
Postup
01.
Rebarboru i jahody očistěte a nakrájejte na kousky, dejte je do zapékací misky nebo muffinových formiček a posypejte třtinovým cukrem. Pak vše vložte do trouby vyhřáté na 180 stupňů Celsia a pečte asi 15 minut, až ovoce pustí šťávu.
02.
Mezitím si připravte drobenku – do mísy dejte máslo, cukr a mleté mandle. Rukama vypracujte drobivou hmotu, podle potřeby přidejte ještě mandle navíc, aby se drobenka opravdu drobila.
03.
Upečené ovoce vyndejte, posypte strouhankou a dejte ještě asi na 15 minut upéct dozlatova. Máte hotovo! Během postupující sezony samozřejmě můžete ovoce obměňovat, nebo vyzkoušet i zdravější variantu crumble.
A z jakého ovoce děláte crumble nejraději vy? Co takhle švestky s broskvemi?