Článek
Postup
01.
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, 1 balíčkem krupicového cukru, vanilkového cukru, oleje, žloutků a mléka umíchejte těsto. Je-li těsto příliš husté, můžete je ještě zředit mlékem.
02.
Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, poklaďte na kostičky nakrájenou a předem oloupanou rebarborou a posypte zbývajícím vanilkovým cukrem. Dejte péct a mezitím si udělejte tuhý sníh z bílků, který podle chuti ještě oslaďte moučkovým cukrem.
03.
Když je moučník částečně upečený (ještě je světlý), vyjměte ho z trouby, potřete sněhem a dejte ještě dopéct. Až sníh vyběhne a zrůžoví, vypněte troubu a otevřete dvířka. Řezy vyndejte až po částečném prochladnutí.
Kombinace ovoce (i když rebarbora je zelenina), těsta a sladkého sněhu je skvostná, vyzkoušejte ji i vy.