Článek
Postup
01.
Pro vzhledově hezčí výsledek je lepší sáhnout po rebarboře růžovomasé, ale zelenomasá bude chutnat stejně dobře. Zeleninu omyjte a osušte, ale neloupejte ji. Stonky nakrájejte na asi 3 cm dlouhé kousky a dejte do kastrolku. Přidejte citronovou kůru, vodu a krupicový cukr. Pod poklicí vařte asi 10 minut, dokud rebarbora nezměkne. Sceďte a tekutinu uschovejte. Nechte vychladnout.
JARNÍ VAŘENÍ VRCHOLÍ
02.
Mascarpone důkladně promíchejte s moučkovým cukrem, pak vmíchejte zakysanou smetanu a polovinu rebarbory i se slitou tekutinou. Zbytek rebarbory rozdělte do skleniček a navrstvěte na ni rebarborový krém. Nechte vychladit v lednici a podávejte ozdobené nastrouhanou čokoládou.
Tip
Místo rebarbory můžete se stejným postupem využít třeba angrešt nebo černý rybíz.
Láká vás takhle upravená reveň?