Hlavní obsah
3,5
(35)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Sladká tečka, která vás neunaví, ale dodá vám energii a vitaminy? Tady je! Ochutnejte jemný raw mrkvový dort.

20 min.
Příprava
Neuvedeno
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
22 cm průměr formy
Těsto
  • 5 hrnků mrkve
  • 1 hrnek rozinek
  • 1/2 hrnku vlašských ořechů
  • 1 hrnek datlí
  • 1 cm čerstvého zázvoru
  • 1 lžička skořice
  • 20 kapek vanilkového extraktu
Krém
  • 3 hrnky kešu
  • 250 ml kokosové vody
  • 1 hrnek datlí
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 lžička skořice
  • 25 kapek vanilkového extraktu
K dokončení
  • 10 ks pistácií
  • 1 ks pomeranče
Článek

Postup

01.

Všechny ingredience na těsto dejte do mixéru a společně rozmixujte.

02.

Všechny ingredience na krém pak také mixujte, dokud nevznikne lahodný krém.

03.

Do dortové formy s odnímatelným okrajem dejte třetinu těsta, na tu třetinu krému a tak pořád dokola, až budete mít 3 vrstvy korpusu a 3 vrstvy krému.Korpus na krém vždy drolte nebo pokládejte v předem rozmačkaných placičkách, aby se vám nesmíchával se spodní vrstvou krému.

04.

Dejte na pár hodin do ledničky nebo mrazáku zatuhnout a před podáváním ozdobte nasekanými pistáciemi a nastrouhanou kůrou z bio pomeranče.

Další nepečenou dobrotu, kterou vám doporučíme, je třešňový raw dort.

Související témata:

Načítám