Článek
Postup:
01.
Mandle co nejjemněji rozemelte, přidejte vypeckované datle (pokud se vám zdají moc suché, nechte je asi 15 minut nabobtnat v horké vodě), vanilku a sůl a vše rozmixujte na hladkou pastu.
02.
Oloupanou řepu najemno nastrouhejte, vymačkejte z ní co nejvíce tekutiny a tou obarvěte mandlovou hmotu.
03.
Pokud je pasta příliš mazlavá, přidejte mandle, pokud naopak suchá, přidejte datle nebo řepnou šťávu. Z hmoty pak tvořte kuličky, které obalujte v mrazem sušeném ovoci (já použila asi 15 g rozmixovaných malin), kokosu, kakau nebo třeba skořici.
DALŠÍ RECEPTY NA CUKROVÍ
Tip: Pokud chcete mít kuličky opravdu raw, datle samozřejmě nepřelévejte horkou vodou, ale nechte je několik hodin nabobtnat ve vodě vlažné.
Co si myslíte o používání potravinářských barviv, nestačí občas použít přírodní suroviny?