Článek
Postup
01.
. Špaldovou mouku, vajíčko, vodu a olivový olej smíchejte a vypracujte z nich tuhé, ale vláčné těsto, které se nedrobí, podle potřeby můžete trochu vody přidat. Připravené těsto vložte do igelitového sáčku a dejte odpočinout na 20 minut do lednice.
02.
Mezitím si připravte omáčku. Česnek nasekejte nahrubo a orestujte ho na olivovém oleji. Přidejte plechovku krájených rajčat, jemně nasekané oregano a bazalku, dochuťte solí a pepřem a zahřívejte tak dlouho, až se skoro všechna přebytečná tekutina odpaří a vám zůstane hustá omáčka.
03.
Další krok je náplň. Do misky dejte ricottu, žloutek, parmezán, jemně nasekané bylinky, které můžete libovolně obměňovat a vše promíchejte. Odpočinuté těsto rozdělte na poloviny a obě vyválejte na asi 1 mm tenký plát. Do pravidelných rozestupů, jako do čtvercové sítě, dávejte na jednu polovinu těsta lžičkou hromádky náplně (rozestupy by měly být asi 2 cm), opatrně přiklopte druhou polovinou a prsty utěsněte spoje mezi hromádkami. Pak těsto ve spojích rozkrájejte rádélkem na čtverečky, a ravioli jsou na světě. Vhoďte je jen do vroucí osolené vody a vařte asi 4 minuty, než vyplavou a jsou tedy hotové. Uvařené těstoviny podávejte přelité rajčatovou omáčkou a posypané parmezánem.
A co dalšího jde vyrobit ze špaldové mouky? Co třeba pikantní zelníky.