Hlavní obsah
5,0
(3)
Foto: Greta Blumajerová

Foto: Greta Blumajerová

Toužíte po konzumaci něčeho lahodně lehkého? Jako malou inspiraci pro vás máme těstoviny v lehké bylinkové úpravě, kde není třeba příliš surovin, a jejich chuť vás přesto okouzlí!

15 min.
Příprava
20 min.
Vaření
Střední
Náročnost
Ingredience pro:
2 porce
Ravioli
  • 1 hrnek špaldová mouka
  • 1 ks vejce
  • 3 lžíce vody
  • 3 lžičky olivového oleje
Náplň
  • 3 lžíce ricotty
  • 1 lžíce parmazánu
  • 1 ks žloutků
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 2 snítky čerstvého tymiánu
  • 1 snítka čerstvého rozmarýnu
Omáčka
  • 1 plechovka sterilovaných rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 2 snítky čerstvého oregana
  • 2 snítky čerstvé bazalky
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 špetka soli
  • 1 špetka pepře
Na posypání
  • 2 lžíce parmazánu
Článek

Postup

01.

. Špaldovou mouku, vajíčko, vodu a olivový olej smíchejte a vypracujte z nich tuhé, ale vláčné těsto, které se nedrobí, podle potřeby můžete trochu vody přidat. Připravené těsto vložte do igelitového sáčku a dejte odpočinout na 20 minut do lednice.

02.

Mezitím si připravte omáčku. Česnek nasekejte nahrubo a orestujte ho na olivovém oleji. Přidejte plechovku krájených rajčat, jemně nasekané oregano a bazalku, dochuťte solí a pepřem a zahřívejte tak dlouho, až se skoro všechna přebytečná tekutina odpaří a vám zůstane hustá omáčka.

03.

Další krok je náplň. Do misky dejte ricottu, žloutek, parmezán, jemně nasekané bylinky, které můžete libovolně obměňovat a vše promíchejte. Odpočinuté těsto rozdělte na poloviny a obě vyválejte na asi 1 mm tenký plát. Do pravidelných rozestupů, jako do čtvercové sítě, dávejte na jednu polovinu těsta lžičkou hromádky náplně (rozestupy by měly být asi 2 cm), opatrně přiklopte druhou polovinou a prsty utěsněte spoje mezi hromádkami. Pak těsto ve spojích rozkrájejte rádélkem na čtverečky, a ravioli jsou na světě. Vhoďte je jen do vroucí osolené vody a vařte asi 4 minuty, než vyplavou a jsou tedy hotové. Uvařené těstoviny podávejte přelité rajčatovou omáčkou a posypané parmezánem.

A co dalšího jde vyrobit ze špaldové mouky? Co třeba pikantní zelníky.

Související témata:

Načítám