Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
V pánvi rozehřejte cca lžíci olivového oleje, na kterém zprudka orestujte mleté maso, podlijte ho trochou vody a za stálého míchání nechte pár minut podusit. Do horké směsi přidejte překrájenou rukolu a pánev stáhněte z ohně. Po vychladnutí směs promíchejte s ricottou a osolte a opepřete.
03.
Mezitím těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste lžící hromádky náplně ve stejných rozestupech, těsto mezi nimi potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky zmáčkněte.
04.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s rozpuštěným máslem, strouhaným parmazánem a nasekanými bylinkami.