Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
V pánvi rozehřejte olivový olej, na kterém zprudka orestujte na malé kousky nakrájené kuřecí maso a papriku. Vmíchejte kukuřici, osolte, opepřete, podlijte trochou vody a nechte prohřát.
03.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta naneste lžící hromádky náplně, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každé hromádky zmáčkněte.
04.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli a vařte je v osolené vroucí vodě. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s ricottou, nasekanými bylinkami dle chuti a jarní cibulkou, případně i zbylou náplní.