Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Filet z lososa (pokud možno i s kůží) potřete prolisovaným česnekem, pokapejte citronovou šťávou a posypte hrubou mořskou solí. Zprudka opékejte na oleji pět minut kůží dolů, poté otočte a další tři minuty dopékejte. Lososa nechte mírně vychladnout a rozdělte ho na kousky.
03.
Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta klaťe hromádky masa z lososa, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku masa zmáčkněte a libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli. Nebo ze všech plátů vykrojte kolečka, naplňte je rybou, přehněte přes náplň a okraje spojte a ozdobně zmáčkněte.
04.
Ravioli dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové. Ravioli podávejte s rozpuštěným máslem, nasekaným koprem a plátkem citronu. Chcete-li přidejte kysanou smetanu.