Článek
Postup
01.
Mouku prosejte do mísy, přidejte vejce, špetku soli, lžíci olivového oleje a podle potřeby trochu vody. Promíchejte, je-li třeba přidejte mouku nebo vodu a zadělejte těsto jako na nudle. Zabalte ho do folie a nechte 2 hodiny v chladu odležet.
02.
Špenát spařte ve vroucí vodě, vyždímejte, nasekejte, osolte a promíchejte s utřeným česnekem a mascarpone. Těsto rozválejte na čtyři stejné pláty. Na dva díly těsta umístěte hromádky špenátové náplně, okraje potřete vodou nebo rozšlehaným vejcem, přikryjte druhým plátem a okraje u každého kousku náplně zmáčkněte.
03.
Libovolnou formičkou (nebo skleničkou) vykrajujte ravioli, které dejte vařit do osolené vroucí vody. Jakmile vyplavou, jsou hotové.
04.
Do malého hrnce dejte smetanu, kterou přiveďte k varu, přidejte polovinu nastrouhaného sýra a omáčku okořeňte hrubě mletým barevným pepřem. Ravioli servírujte přelité omáčkou a posypte dalším sýrem.