Článek
Pokud si nehlídáte sacharidy a dáváte přednost sytější verzi, můžete ke květáku přidat jako přílohu vařené brambory a cibuli opéct na kostičkách slaniny.
Postup
01.
Květák operte, rozeberte na růžičky a povařte v osolené vodě asi 10 minut na skus.
02.
Nadrobno pokrájenou cibuli osmažte dozlatova na 2 lžících olivového oleje a během smažení lehce osolte. Vmíchejte zakysanou smetanu s rozšlehaným vajíčkem a malou lžičkou sladké papriky.
03.
Pekáček vymažte lžící olivového oleje, na dno rozložte povařený květák, přelijte omáčkou a posypejte strouhaným sýrem s max. 30 % tuku v sušině. Zapečte v troubě vyhřáté na 180 °C 10–15 minut dozlatova.
Jestli si hlídáte příjem sacharidů, jako dezert doporučujeme avokádové brownies nebo nízkosacharidovou kaši s ořechy a smetanou.