Článek
Postup
01.
Kuřecí prsa nakrájejte proti vláknu na plátky. Pro party verzi dělejte řízečky malé, jinak můžete nechat větší. Hodí se i šťavnatější stehenní řízky nebo krůta.
02.
Vejce prošlehejte s moukou, škrobem, hořčicí, prolisovaným nebo sušeným česnekem, sójovou omáčkou, malou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Zřeďte pivem a klidně přidejte i hrst sekaných bylinek (např. pažitku, ale hodí se i petržel, medvědí česnek nebo libeček).
03.
Maso nechte ve směsi alespoň 3 hodiny marinovat, nejlepší je ale nechat ho v ní přes noc.
04.
V pánvi rozehřejte dostatečné množství řepkového oleje, sádla nebo přepuštěného másla a dvěma vidličkami do něj vkládejte kousky masa vždy i s trochou marinády. Pečte z obou stran dozlatova.
05.
Podávejte s vařenými či šťouchanými bramborami a okurkovým salátem.
Z čeho máte řízky nejraději? Ze šťavnaté panenky, vepřové kýty, dietní krůty nebo snad celeru?