Hlavní obsah
3,2
(137)
Foto: Mona Martinů

Foto: Mona Martinů

Rajská omáčka s houskovým knedlíkem – to přeci nemá chybu! Že to neumíte? Podle tohoto receptu se vám omáčka povede!

30 min.
Příprava
2 hod., 30 min.
Vaření
Nízká
Náročnost
Ingredience pro:
4 porce
  • 600 g zadního hovězího
  • 50 g slaniny
  • 1 ks cibule
  • 1 ks mrkve
  • 1 čtvrtka celeru
  • 1 ks kořenové petržele
  • 100 g másla
  • 6 kuliček celého černého pepře
  • 3 listy bobkového listu
  • 4 kuličky nového koření
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 200 g rajčatového protlaku
  • 200 g kečupu
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce cukru
  • 1 rulička skořice
  • 1 ks citronu
Článek

Postup

01.

Maso prošpikujte slaninou a dejte vařit do osolené vody s divokým kořením. Vařte doměkka a vývar neustále dolévejte, aby vám zbylo asi 800 ml.

02.

V hrnci rozpusťte máslo a dejte do něj najemno nakrájenou cibuli, očištěnou nakrájenou mrkev, celer, petržel a restujte dorůžova. Poté přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Dále přidejte mouku, protlak, kečup a zalijte scezeným vývarem. Důkladně rozšlehejte, přidejte skořici a nechte pozvolna vařit asi 20 minut. Již skoro hotovou omáčku ochuťte cukrem a solí, popřípadě citronovou šťávou. Podávejte s houskovým knedlíkem.

Související témata:

Načítám