Článek
Postup
01.
Rajčata omyjte a nakrájejte na kostičky, totéž proveďte s vařenými vejci. Přidejte k základu jogurt a dobře promíchejte. Řepu oloupejte – pozor, nebezpečně barví, doporučujeme igelitové rukavice a plastové prkénko! Oloupanou řepu pak nakrájejte na velmi tenké plátky a rozložte je na plech na pečicí papír. V troubě, při 180 stupních Celsia, z nich za 25 minut vzniknou křupavé lupínky, které salát příjemně ozvláštní.
02.
Nezapomeňte na bagetky – ty stačí potřít olejem (avokádový jim dodá neobvyklou chuť) a nechat pár minut v troubě rozpéct. A můžete podávat! Na dno talíře rozprostřete rajčatový základ, posypte řepnými lupínky a sýrem. Není třeba žádné koření – pecorino je dost slaný i aromatický sýr. Přiložte bagetku a dobrota je na světě!
Nechce se vám nic strkat do trouby? Smíchejte si rajčatový salát s rukolou.